Handig, seizoensgebonden huisstijl elementen

Wat is een seizoensgebonden huisstijl?

Seizoensgebonden huisstijl is een uitbreiding van algemene huisstijl. Je algemene huisstijl vertegenwoordigt de essentie van je bedrijf. Het geeft betekenis aan je diensten en producten door je waarden en doelen als bedrijf uit te drukken.

Verschillende aspecten van jouw huisstijl, waaronder je logo en andere visuele weergaven van je bedrijf, de bewoordingen die je in drukwerk gebruikt, de algemene sfeer die je bedrijf uitstraalt en hoe je je klanten behandelt. Samen creëren deze merkelementen een reactie of gevoel bij mensen die interactie hebben met je bedrijf.

Wat kunnen seizoensgebonden huisstijl elementen voor jouw betekenen?

Een extra seizoensgebonden huisstijl is geen complete make-over van jouw huisstijl. Het is gewoon een seizoen wijziging of aanvulling op je visuele communicatie van je merk. Zodra het seizoen voorbij is, kunt je terugkeren naar je algemene huisstijl.

Enkele voorbeelden van seizoensgebonden huisstijl aanpassingen zijn:

• Kleine updates van je logo om een ​​seizoen afbeelding of pictogram te integreren

• Een kleurenpalet op je website of drukwerk dat bij het seizoen past

• Seizoen afbeeldingen verwerkt in drukwerk of op je website

• Feestelijke verpakking of etiketten voor fysieke producten

• Seizoen decoraties in je fysieke winkel of kantoorlocatie

• Giveaways, direct mails of promotiemateriaal met een seizoengevoel

Val op tussen je concurrenten

Je bent waarschijnlijk niet het enige bedrijf in jouw sector, dus zal je jouw merk moeten onderscheiden van de rest. Het vinden van kleine manieren om je bedrijf anders te maken, zorgt er plotseling voor dat mensen meer aandacht schenken aan jouw merk. Een seizoensgebonden huisstijl is een manier om je te onderscheiden en meer op te vallen.

Wanneer gebruik je seizoen gebonden huisstijl communicatie?

Een seizoensgebonden huisstijl is niet beperkt tot een bepaalde tijd van het jaar. Je kunt deze het hele jaar door voor elk seizoen gebruiken. Zo kan je het imago van je bedrijf aanpassen aan de verschillende seizoenen. Daarnaast kan je het inzetten voor een variatie aan feestdagen; denk maar eens aan Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag of Halloween

Een seizoensgebonden huisstijl passend bij jouw merk

Voor effectieve seizoensgebonden huisstijl is meer nodig dan alleen wat nieuwe afbeeldingen op je website zetten. Huisstijl is een belangrijk onderdeel van het creëren van het imago van je bedrijf en het aantrekken van de juiste soort klanten. Dat doel verandert niet met de seizoenen.

Deze 5 tips kunnen je op weg helpen naar een seizoensgebonden huisstijl

• Blijf trouw aan jezelf: het toevoegen van een seizoensgebonden tintje aan je huisstijl is prima, maar verlies de essentie van je bedrijf niet uit het oog. Bij een goed ontwikkelende en effectieve seizoensgebonden huisstijl behoudt je jouw merkidentiteit maar voeg je net dat beetje extra toe om aan te sluiten bij de tijd van het jaar. Het vinden van een balans tussen seizoen elementen en je kernboodschap is essentieel voor succes.

Houd je logo herkenbaar: Als je een sterk logo-ontwerp hebt dat mensen associëren met je bedrijf, kan het te veel veranderen een negatieve impact hebben. Je kunt een aantal seizoen versieringen aan het logo toevoegen, zolang je het maar herkenbaar houdt.

• Vroeg plannen: het is gemakkelijk om vast te zitten in het huidige seizoen, maar voor seizoensgebonden huisstijl moet je vooruit denken om de campagne te maximaliseren. Als je een paar maanden van tevoren plant, heeft je de tijd om de seizoen aspecten te coördineren om een ​​strak, relevant merkpakket te creëren. Je hebt ook tijd om ondersteunende inhoud te ontwikkelen, zoals blogberichten of campagnes op sociale media, om de seizoensgebonden huisstijl te promoten.

• Creëer een consistente huisstijl: de meeste bedrijven werken in veel verschillende media-formaten, waaronder websites, blogs, sociale media, online winkels of fysieke winkels. Wanneer je jouw seizoensgebonden huisstijl op al jouw communicatie kanalen uitdraagt krijgt het een veel grotere impact.

• Houd een doel voor ogen: wat is je doel voor seizoensgebonden huisstijl? Promoot je een seizoen product? Probeer je nieuwe toestroom te genereren? Weten waar je naar op zoek bent, helpt het planningsproces.

• Denk aan je doelgroep: seizoensgebonden huisstijl kan snel gaan van smaakvol, professioneel en aantrekkelijk tot overdreven en standaard. De beslissing hoeveel seizoensinvloeden je wilt opnemen en de soorten seizoen elementen die je wilt gebruiken, hangt grotendeels af van je doelgroep. Met een duidelijk klantprofiel in het achterhoofd helpt je bepalen welk soort seizoensgebonden huisstijl het beste bij je kerndoelgroep past.

Is jouw huisstijl klaar voor een seizoen update?

Hoom communicatie is er om je hiermee te helpen. Neem contact op via info@hoom-communicatie.nl voor vragen of een afspraak. Welkom Hoom.